Een “Blue Monday” 20 Januari 2020?

Lopen we nu allemaal te balen van en op deze zo zogenaamde en “benoemde” mistroostige Blauwe Maandag?

Nou….? Ik heb er géén last van. Jij wel?

Volgens mij is het weer iets wat we elkaar weer heerlijk aanpraten. Vervolgens met elkaar lekker over kunnen lopen te klagen. Ben jij er zo een? Nou ikke niet. Ik heb daar geen enkele zin in. Want wat levert het jou op en wat brengt het je om in die misère te gaan zitten?

Dus hup, ik ben al op weg naar een nieuwe dag met een heerlijke nieuwe week vol met kansen en mogelijkheden.

Wat viel jou de laatste week cq dagen op?

Wat mij de afgelopen dagen bezig hield, was datgene wat we allemaal graag wel willen en of zouden mogen veranderen. Meer mooie en warme momenten met goed gezelschap en echte verbintenissen maken met elkaar.

Zijn we door ons, WWW “World Wide Web” dichter bij elkaar gekomen? Of zijn we nu juist veel verder van elkaar af komen te staan? Wat vind jij daarvan?

Ik heb het idee en het gevoel dat we door onze digitalisering een veel verdere afstand tot elkaar hebben genomen en ontstaan is. Naar mijn mening hebben we allemaal zelfs de mogelijkheid om op een “veilige” en “digitale” afstand te communiceren en of informatie tot ons te nemen.

Het voor- en nadeel is dat we non- en verbale communicatie niet meer geven en ontvangen, daar alle tekst op ons scherm “jij” interpreteert op jouw manier.

Dus hoe “Cool Blue” Monday ben jij? Wat zeggen friends en of zakelijke contacten tegen jou? Praat je met hun via de chat functies van: what’s app, facebook messenger, linked in message, of een sms? Of twitter en Instagram jij er op los?

Des te meer ik erover nadenk komt het volgende in mij op. Vroeger voor 1996, pakte we de telefoon en of maakte we een afspraak en of gingen we “spontaan” bij elkaar op bezoek. Toch?

En nu, we zijn allemaal heel erg druk, druk, druk, voor onszelf. Hoe veel druk leggen we ons zelf nu op? Best veel op deze manier? Eenzaamheid en of depressie(f) staan zomaar voor ons en komt in ons leven. Dat is van een heel andere orde en invloed dan heel veel mensen kunnen weten. Ze vinden er zelf heel wat en of hebben een mening tot dat het jou overkomt.

Ik zeg doe er iets mee.

 

Maak van die Blue Monday een turning point in your life en business. Durf jij het aan, een inimini challenge? Zeg eens tegen drie mensen iets liefs. Nodig drie vrienden uit om een ronde te gaan golfen. Selecteer en drink een mooie wijn als je niet aan “Dry Januari” mee doet of wacht nog elf dagen, dan kan je daar ook weer naar uit kijken.

 

Ik heb in ieder geval afgelopen zaterdag weer een heerlijke frisse, koude, fantastische levenslessen op en met de golf mogen beleven. Waarom zul je dan denken? Nou, ik ben dankbaar, voor het feit dat ik gezond en met weer veel plezier een “outdoor” en persoonlijke contacten met gesprekken heb beleefd. Golf maten waar we samen aanvullend in goed gezelschap, met elkaar van een lekkere wijn heb mogen genieten. Dit soort momenten besef ik weer hoe sociaal en met de menselijke normen en waarden van enorm belang zijn voor je leven en zakelijkheid. Niet een ieder in onze groep is van hetzelfde bouwjaar. Mening een is echt de helft ouder en of heeft de nodige persoonlijke gezondheidsomstandigheden.

Het mooie en het bijzondere is dat je er voor hun dan kunt zijn en mag begeleiden en supporten op de golf. En nee zij slaan geen ballen van over de 200 meter weg of maken iedere out op die green, Integendeel. Wat wel gebeurd is dat je met elkaar 4 uur persoonlijk sport kan en mag beleven. Ieder op zijn eigen wijzen. Als je na afloop dan de mooie en warme woorden terug krijgt, dank voor jouw geduld en het prettige golfen, dan doet mij dan dat wel enorm iets. Weet je waarom? Nee dat kan je wellicht niet weten.

Toen ik zaadbalkanker had, was de golf voor mij een enorme mogelijkheid om mij te ontladen, op te laden, weg te zijn van de chemo’s en het ziekenhuis met al zijn facetten. Zonder dit alles was het mij wellicht, en nee ik weet het niet zeker, had ik nu op de Blue Monday niet deze Monday Moods kunnen schrijven voor jullie.

Dus “Balls 4 Balls” mijn charity fundings project gaat in 2020 van start. Je leest daar nog veel meer over de komende tijd en wanneer de eerste golf en ballen dag plaats vindt.

Zo, dat was dat en dan nu ga ik nog afsluiten met een heerlijk inspiratie volle informatie over de wijnen die ik gisteren in meer dan een vier uur lange proeverij heb mogen ervaren. Een variatie van over de gehele wijnwereld was vertegenwoordigd. Het mooie om te zien is de enorme passie van de personen die dan hun wijnen delen en schenken. Ieder detail tot in finesse weten en kennen. Als dan jou smaakpupillen dat waarnemen dat zij woordelijk meegeven dan is het een mooi en persoonlijk wijn moment om met hun te delen en jouw feedback te geven.

Het geeft mij weer aan dat je met wijnen net als met golf echte contact momenten hebt te maken. Niet alleen lezen wat de wijnen zijn of eerst de prijs horen en weten en dan daar een “waarden” oordeel aan geven. Zo van, nou die wijn heeft een bepaalde prijs (inkoop en of verkoop) en dus zal het wel goed zijn.

Ik ben de mening toebedeeld, drink er ervaar, “what’s in the glas” neem waar wat je drinkt en proef en maak jouw eigen kennis en kunde met de passende waarden van en over die wijn. Dat doe je niet even. Daar gaan soms jaren overheen. Het mooie en leuke is wel, dat je met anderen en jezelf steeds meer trigger en op gepaste wijze de details tot je neemt.

Is het iets voor jou om daar meer over te willen weten? Of heb je een vraag die je wilt stellen over Golf & Wine”? Laat het mij weten. Via de link naar aanmelding voor de nieuwe “Golf & Wine – Lifestyle – Business Academy”.

Golf & Wine zoals ik dan zeg #whereworldscometogether

Is die “Blue Monday” voor jou nog steeds zo minder positief? Als je nu dit voorgaande inspirerende hebt gelezen….

#golfandwine #paliwigo #inspirationvibes  #mondaymoodsgolfandwine #whereworldscometogether

Wilt u de voorgaande editie lezen: klik hier,

Dank wederom voor het lezen.

Ik lees graag jouw reactie, vraag en of aanvulling graag.

Voor nu sluit ik af met een warme groet:  “’Moday Moods” Golf & Wine, Peter KlerkxPaliwigo

De voorgaande Monday Moods Golf & Wine:

No 2 13 Januari 2020

No 1 6 Januari 2020