Het is alweer de vijfde Wednesday Breaks – Golf & Wine.

Heb jij dat gevoel nou ook? Het lijkt wel of dat, als je niet in de agenda jouw tijd en of dagen bewust  blokkeert. Je maakt geen tijd en ruimte maakt. Hebt jij wel ontspannende momenten? Of hoe doe jij dat dan eigenlijk?

De bewust geplande afspraak in mijn agenda was gisteren om 14.00 uur op 4 februari 2020 met wel een bijzonder karakter. Locatie te Den Haag op “The Embassy of The United States of America.

Een sportieve netwerk bijeenkomst van Orange Sports Forum, waar de verbintenis naar de USA met sportieve mogelijkheden op de agenda stond.

Een speciaal moment waar je van top tot teen wordt gescreend en absoluut niks digitaals mee naar binnen mocht nemen. Met tot gevolg dat je minimaal “twee en half uur” digitaal, per mobiel en of anderszins niet bereikbaar was.

Géén mobiel bij je hebben of gestoord worden door een what’s app bericht. Even gauw die mail lezen. Toch een raar iets, of juist niet?

Nou nee, niet raar daar je het ook volledig kan om draaien. Aandacht voor de details waar het er dan er echt toe doet.

Persoonlijk contact in een gesprek en je ogen en oren inzetten om er bewust aanwezig te zijn en te luisteren naar de sprekers tijdens hun presentaties. Was dat een opgave?

Het is een nee, daar je dan oprechte aandacht hebt voor en met de aanwezigen en je niet wordt afgeleid in je gesprek of voordracht met de betreffende informatie.

Vooraf en na afloop is het dan “the Old school” effectieve manier om met een gesprek en aanvullend mijn visitekaartjes, die ik dan bij mij heb en mee naar binnen mocht nemen, een uitstekende manier om de verbintenis van voor en na de presentaties te versterken, te bewerkstelligen naar de mensen die ik heb gesproken.

Een zeer warm welkom als startmoment door de Amerikaanse Ambassadeur Pete Hoekstra, die met de nodige Dutch words en sportieve flair een goede vibe en ambiance creëerde.

Ruth Emmerink de Consul General gaf ons inzicht in wat USA en Holland voor elkaar betekenen met daarbij een extra verdieping naar Texas en Florida. De USA football market is er een die zeker gaat groeien naast alle anderen sportieve events als de Fifa World Cup 2026 en de Olympic Games 2028.

Wat niet werd genoemd is de Ryder Cup in 2020, Usa – Europe, Sept. 22-27 Whistling Straits Kohler, Wisconsin. Een sportieve confrontatie die zijn weerga wederom niet zal kennen. De beste golf professionals strijden met hun golf matches om het winnen van de Ryder Cup en dat is best wederom een bijzonder iets.

Nou en verder was het mij gisteren wel iets dat mij bijna niet overkomt en toch gebeurde. Stap ik in Den Haag Centraal in een verkeerde trein. En toen…..

Dan zit je in de trein naar Groningen die via Amsterdam Zuid een ander traject rijdt dan dat ze een aantal jaren eerder nog via Utrecht deden. Dus een moment van lichte paniek en wat dan nu?

Nou dan ben je zo verbouwereerd dat je denkt dat je er goed aan doet om door te rijden naar Amsterdam Zuid en daar pas de overstap te maken. Vanuit Leiden is het ook weer iets om dan een bewuste keuze te maken om gewoon weg terug te gaan naar Den Haag en als nog naar Utrecht de intercity te nemen.

Waarom ik dat niet deed? Het is blijkbaar mens onwaardig en niet logisch om van een minder juist moment een stap wederom terug te zetten en logisch na te gaan om achteruit te gaan.

Achteraf had ik dat natuurlijk gewoon moeten doen. In plaats daarvan reed ik mee en dacht dat ik dan wel een passende trein zou hebben vanuit Schiphol Airport naar Nijmegen.

Nou echt net niet dus. Met alle gevolgen van dien dat ik gewoon meer dan een uur pas later in Cuijk ben gearriveerd.

Mijn grootste les van de week is wel geweest om terug om te kijken. Het geen je gisteren, dagen, week, maand, jaar en je decennia ervoor allemaal hebt gedaan. Het gaat zelfs zover terug tot aan het moment dat je geboren bent.

In ieder geval, het heeft mij gezond aan het denken en filosoferend gezet waarbij ik mijn moments van …….. Ja wat zouden die zijn? Voor u een vraag en voor mij een weet.

Op naar de Friday Vibes – Golf & Wine. Ik heb er nu al zin in om jou erin mee te nemen. Er staat het nodige op stapel en te gebeuren.

Is dit voor jou nu een heerlijke Wednesday Breaks – Golf & Wine om te lezen?

Benieuwd, wil je het mij en anderen laten weten hieronder als comment? Of lees de vorige edities, klik op de link ernaar toe😊

Wednesday breaks Golf & Wine no4 29 Januari 2020

Wednesday breaks Golf & Wine no3 22 Januari 2020

Wednesday breaks Golf & Wine no2 2 15 Januari 2020

Wednesday breaks Golf & Wine no1 2 8 Januari 2020

Have a great Wednesday, 5 februari 2020.

As vrijdag, de 5e Friday Vibes Golf & Wine en Maandag de 6e Monday Moods Golf & Wine de tweede van februari 2020 al weer.

Met warme groeten, Peter KlerkxPaliwigo

#fridayvibesgolfandwine #mondaymoodsgolfandwine #wednesdaybreaksgolfandwine #whereworldscometogether #paliwigo  #inspirationvibes #golfandwine