Wednesday breaks – Golf & Wine  no 7  19 Februari 2020

Al weer de 7e editie van de Wednesday Breaks – Golf & Wine. Voor mijn gevoel is het niet normaal. De tijd vliegt voorbij. Of staat de tijd stil? Is er nog wel ergens tijd voor?

We leven in een 24 uurs economie. Tijd maken voor een moment van jouw aandacht en tijd. Of blijven we maar rennen en rennen.

Maandag in Amsterdam, gisteren in Eindhoven en vandaag naar Wageningen. Als The golf & wine professional heb je vele momenten achter de schermen die velen niet zien of waarnemen. Ik post namelijk niet alles op de social media om datgene wat ik allemaal doe met jou te delen.

Je kan je dan afvragen, Peter dat is toch heel erg waardevol voor anderen om dat te zien? Ja en nee. Ik ben er niet van om er mee te koop te lopen. Als je in Nederland, Europa en de rest van de wereld business doet dan heb je veel te doen, te weten en te verbinden.

Details zijn enorm belangrijk in de momenten en landen waar je komt. Met wie, welke lokaties en faciliteiten. De menselijke factor met al zijn ongeschreven wijze van handelen en etiquette.

Wij kunnen als Nederlanders niet overal zomaar binnen komen. Vinden dat de wijze waarop wij zogenaamd sociaal denkend  en onze wijze van business bedrijven gepast en aanvaardbaar is.

Nee integendeel. Normen en waarden met anderen mensen en in landen gaan vaak juist op een compleet andere manier dan wij in Nederland gewend zijn. Niet overal zijn ze zo vrij denkend als in Nederland. Althans wij in Nederland denken dat we sociaal en vrij denkend zijn. Nou, neem van mij aan, dat zijn wij zeker niet in en met alles. Vaak een eigen mening en standpunten die echt niet altijd correct en vriendelijk zijn. Heb er gepaste aandacht voor.

Het fijne en prettige is, als je je openstelt om meer te weten, over de anderen personen en hun culturen, jij veel sneller en beter kan handelen en tot een gepaster resultaat komt.

Luisteren, met respect omgaan, van beneden naar boven en dwarsverbanden in een bedrijf / organisatie dan zijn er in bepaalde landen, die een proces en besluit beïnvloeden voor handelen en zaken doen. Gesprek en tafelmanieren of hoe jij op de golfbaan omgaat met jouw mede flight genoten hebben grote invloeden.

Belangrijke er toe doende details worden vaak onderschat in jouw denken en handelen. Hoe stel je je op? Wat doe je wel en wat doe je niet? Met wie heb je te maken? Leeftijd en ervaringen. Een vrouw en of man. Sta er eens bij stil en leg je oren te luisteren bij ervaringsdeskundige en experts die dat weten. Dus ja dan heb ik mij als ondernemer tijd te investeren in de momenten van internationale handel en contacten. Het mooie is wel je leert er zoveel van om op een gepaste manier te handelen en als persoon te groeien.

Golf is een belangrijke internationale sport. Het geeft en levert een grote bijdrage in jouw kans van slagen voor lifestyle en business. Per land zijn er weer details die je echt hebt te weten en waar op te letten. Wat dan Peter? Dat is voor nu teveel om op te noemen. Binnenkort meer over mijn Golf & Wine – Lifestyle & business academy.

Vandaag ben ik weer aan het investeren in kennis en netwerk, tot een later moment. Lees meer in de komende editie van Friday Vibes – Golf & Wine en de Monday Moods – Golf & Wine. Benieuwd naar wat jij ervaart met het voorgaande. Lees terug de voorgaande editie Wednesday Breaks 12 februari 2020

Have a great zonnige Woensdag, 19 februari 2020.

Met warme en sportieve groeten, Peter KlerkxPaliwigo

#fridayvibesgolfandwine #mondaymoodsgolfandwine #wednesdaybreaksgolfandwine #whereworldscometogether #paliwigo  #inspirationvibes #golfandwine